18:30

Vislanda IF 9-man

Referat: Emmaboda Komb - Vislanda IF 9-man

Första 3:an
Vinsten var utan tvekan rättvis, vi visade direkt från början vilka som skulle vinna slaget på vidavallen i kväll. Vi gav inte gästerna någon tid med bollen och det gjorde att vi vann boll högt upp i planen, på så vis kunde vi anfalla gång på gång och till slut kom målet. Fint förarbete av Anton Hausenkamph som med ett perfekt avvägt inlägg mot första stolpen och vem dyker upp där om inte självaste Olle ”köttarn” Johansson nicka in bollen, skönt som F-n kan man lugnt säga.

Nu var det viktigaste att behålla fokusen och noggrannheten i spelet och det gjorde vi malde på, rullade boll på ett bra sätt där näst intill alla vara delaktiga i spelet förutom Simon Himreus i mål som rörde bollen ett fåtal gånger under första halvlek. För när väl gästerna var på väg framåt så avvärjde backlinjen dessa på ett resolut sätt. Och vi gick till halvtids vila med en rättvis ledning.

Andra halvlek fortsatte vi att trumma på rullade boll riktigt bra stundtals och skapade hårt tryck mot gästerna, som visade prov på en storartad kämpar insats för när man möter ett lag som har så mycket boll så är det svårt orka men det var et inga problem hos gästerna, för efter 15-20 minuter så börjar vi bli lite övermodig med full förståelse efter 4-0 ledning. Vi tror att vi kan börja göra allt själva genom en mans shower. Vi slutar löpa utan boll försöker dribbla förbi alla motståndarna och det straffar sig snabbt. Vislanda hugger direkt och tryck dit reduceringen. Vi fortsätter att agera lite lojt, men så plötsligt så börjar vi att rulla boll och löpa och skapa chanser och vinner med 6-1 kunde säkert blivit några fler mål om det inte hade varit för deras målvakt som gjorde ett antal kanon räddningar.

Vi visade den stora publiken som hade kommit till vidavallen och titta. Vi kan spela fotboll riktigt fin fotboll dessutom och det är kula att se som ledare och supporter. Idag ska hela laget ha ett stort plus för en väl genomförd match där alla deltog i spelet på ett eller annat sätt. Men matchen lirar idag var svår att ta ut men den som blev det idag gjorde det genom ett att ligga helt perfekt i positionen och hitta dom lätta lösningarna och när väl vårt lag hade en svacka så var det han som gjorde flera avgörande brytningarna, Simon Welander är matchens lirare. Men det är aldrig en spelare som gör laget och det visar vi idag. Vill även tackar 00:orna som visade att dom håller bra klass.

Ps jag tror inte jag sett så mycket folk på vallen, möjligtvis när Lindås-Vissefjärda möttes för väldigt länge sedan och det var så det gav rysningar i nackhåret när man titta upp mot kiosken.